pátek 8. listopadu 2013

Dušičky nebo Halloween

My slavíme Dušičky - jsou pro mě vzpomínkou na ty, kteří už s námi nejsou, ale také rodinným setkáním s příbuznými. Na hřbitov jezdíme mimo Prahu a tak to byl vždy velký výlet a pro nás děti nevšední den. Cestou na hřbitov nám v autě mami vyprávěla historky z dětství, které zažívala u tety na prázdninách. Ona coby městské dítě a jedináček k tomu si občas zažila horké chvilky se sestřenicemi a bratranci u tety na vesnici. Historky znám už nazpaměť, ale vždy se těším, že je po roce zase uslyším. A navíc doplněné o pohled z druhé strany – od mamčiných sestřenic.  

Jako příklad bych mohla uvést scénku jednoho letního odpoledne. Kanimůra (tak mamce přezdívali) zas byla pro sestřenice a bratrance tak trochu přítěží při hře, protože jí vyfasovali na hlídání. A tak ostatní nenapadlo nic jiného než jí posadit na vor a poslat jí doprostřed rybníka, aby od ní měli klid. Vyděšená teta pak obíhala kolem rybníka a snažila se čtyřletou Kanimůru dostat zpátky na břeh. Jindy jí zase třeba zavřeli na dvoře do velkého sudu a šli si hrát. Odpoledne se chudák teta nemohla dopočítat a tak šla hledat, kam zase Kanimůru schovali. A podobných zážitků má mami z prázdnin plno.

Jari už má dvě sestřenice – Noru a Sáru. Jsem zvědavá, jak se nám nová generace rozroste, kolik dětí nám do rodiny ještě přibyde.  Jsem zvědavá, jaké budou jejich prázdninové zážitky a jak na své dětství budou po letech vzpomínat oni.

Jari v prorodnici v Motole - připraven na odchod domů.


Nora v porodnici v Motole .


Sára v porodnici v Podolí.


Žádné komentáře:

Okomentovat