neděle 15. prosince 2013

Baby friendly podniky - díl I.

S nástupem chladných dní, kdy se brzy stmívá a pobyt venku je někdy nutné omezit na co možná nejkratší dobu, chodíme častěji do různých heren a kaváren. Vybíráme si ty přívětivé dětským návštěvníkům. Postupně objevujeme, kam je možné s dětmi jít aniž by se na nás personál a ostatní hosté dívali skrz prsty.

Dnes mám tip na dvě kavárny - Baby Café 4U a Coolničku.

Baby Café 4U
Kavárna v Praze, Řepích, která je více než vstřícná maminkám s dětmi. Mezitím, co si maminky dají výbornou kávu a nějaký zákusek či panini, děti si mohou hrát v dětském koutku. Vyhrají si tady větší děti a miminka. Kavárna je vhodná pro různé dětské oslavy. My tady slavili první narozeniny Kuby a Adélky.

Co v herně najdete: pro děti tu je velká vnitřní prolézačka se skluzavkou a balónky, dřevěné patro plné hraček, dětská kuchyňka pro holky a ponk s nářadím pro kluky, dřevěné vláčky, všelijaká hopsátka a houpátka. 
Baby Café je možné dětem koupit příkrm či přesnídávku. Je možné ohřát oběd v mikrovlnce.
Pokud půjdete do Baby Café o víkendu, raději se podívejte na jejich stránky, zda není kavárna rezervována pro narozeninovou oslavu.
 
Kuba a Jonáš na oslavě jednin v Baby Café.

Coolnička
Kavárna v pražských Vršovicích, která působí spíše jako velká herna se stoly pro rodiče než jako kavárna s dětským koutkem. Děti jsou zde brány jako host č.1. V kavárně je koberec, aby děti mohly běhat bosky, maminky si mohou půjčit u vchodu bačkory. V Coolničce si můžete uspořádat narozeninovou oslavu. Naše děti se tady vždy skvěle vyblbnou a my si pochutnáme na výborné kávě a zákuscích.

Co v herně najdete: pro děti tu je několik skluzavek, houpaček, spousta hraček, trampolína, bazének s kuličkami, šlapací autíčka, tabule a křídy, magnetická tabule a spousta dalších hraček.
Coolničce je možné dětem koupit příkrm či přesnídávku. Je možné oběd ohřát v mikrovlnce. Jak nám potvrdila paní majitelka – s menšími dětmi je lepší zajít do Coolničky dopoledne, kdy jsou starší děti ještě ve školce.
 
Jari a Zuzu řádí v Coolničce.

3 komentáře:

  1. Coolnička by mohla být dobrá, asi ji s Albíkem vyzkoušíme. Dík za tip

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Coolnička působí spíše jako herna než kavárna s dětským koutkem. Tam můžou děti řádit fakt po celé kavárně.

      Vymazat
    2. už jsme se tam chystali ale nějak to neklaplo nicméně mezi vánocemi jsme byli v Pardubických a navštívili BaloonCafe a taky dobrý ;-)

      Vymazat