sobota 28. prosince 2013

Vánoční svátky

Letošní vánoční svátky byly už druhé, které jsme oslavili s Jarinkem. Byly plné smíchu a radosti a příjemně strávených dní s rodinou. Již tradičně jsme se sešli u našich už 21.12., abychom mohly s mamkou oslavit zimní slunovrat. Den, na který se opravdu těšíme celý podzim. Vždy se nám pak lépe čeká na jaro, když víme, že je konec dlouhým tmavým večerům. 

Kluci zdobí stromeček a rozbalují dárky.
Štědrý den jsme oslavili sami doma a užili si sváteční lenošení (to když si šel po obědě Jari lehnout), zdobení stromečku před garáží (to aby nás Ježíšek našel), odpolední procházku s holčičkami (Jari se také proběhl po louce a “házel” holkám klacíky) a vaření štědrovečerní večeře. Po večeři jsme si sedli ke stromečku a s nadšením jsme rozbalovali dárky. Nejsme zastánci toho, že by děti musely pod stromečkem mít kupu dárků (většinou pak stejně nejsou schopné všechno vstřebat a užít si všechny dárky). A tak měl Jari pod stromečkem od každého z nás jeden dárek a 2 dárky od přátel. A myslím, že mu to stačilo, aby zvládl vnímat, co všechno dostal. Celý večer pro něho byl asi dosti náročný, protože když jsem v půl osmé řekla, že se půjde koupat, rozeběhl se ke dveřím do koupelny a začal se dobývat dovnitř.

Když Jari usnul - mohla jsem si užít můj dárek. Dostala jsem krásnou přebalovací tašku od Dara bags. Vypadá, že je malinká, ale vejde se do ní spousta věcí. Je přesně pro mne - mohu s sebou nosit všechno potřebné a nezbytné pro cestování s Jarinkem. Kromě věcí na přebalování (plenky, ubrousky, Bepanthen) a náhradního oblečení pro Jariho se mi do tašky vejdou i zimní čepice, rukavice, knížky a hračky pro Jariho, peněženka, klíče a svačina. Je to skvělý dárek. 
 
Dara Bags - to všechno se do ní vejde.
Další dva dny jsme byli v Jinočanech. Sešli jsme se téměř v plném počtu a užili si další kopu legrace, když děti rozbalovaly dárky. U večerní pohádky nám Sárinka nadělila krásný dárek - poprvé se sama přetočila na bříško a odstartovala tak novou etapu ve vývoji miminka. Jsou jí necelé čtyři měsíce a už se začíná přetáčet. Šikulka.

Sváteční procházka na Pražský hrad.
Posváteční dva dny jsme si užili v Dobřichovicích. Norinka si bohužel nemohla plně užívat rodinných radovánek, protože jí zrovna trápily rostoucí zuby. Jari se při večerním rozbalování dárků naučil dárky podávat a tak vždy nějaký zpod stromečku vylovil a donesl nám ho. Největší radost mu udělaly hudební dárky. Pomalu tak rozšiřujeme sekci hudebních hraček- už určitě vydají na samostatný kufřík.
 
Jari a Norinka přeprali hrocha. A hroch spolkl Járu. 

Vánoční radovánky jsme zakončili u nás v práci. V sobotu odpoledne jsme šli s Ailee na sono a máme tak potvrzeno, že Ailee jebřezí. Štěňátka se mají narodit na konci ledna. Budeme mít veselo.
Jari a Jonáš - naši veterináři.

2 komentáře:

  1. Pěkné vánoční střípky:-)
    Ajka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak rychle to letos uteklo. S Járou se člověk nezastaví a ještě se s ním dobře pobaví :)

      Vymazat