úterý 21. ledna 2014

Zimní dovolená

Letošní zimní dovolenou jsme strávili na chalupě v Peci pod Sněžkou. Původní plán o lyžování, sáňkování a dalších sněhových radovánkách nám sice překazilo počasí. Ale plán B – výlety s kočárkem, sem tam nějaké to krátké sáňkování ve vyšších polohách, byl také skvělý.

Cestou na Černou horu,
Snažili jsme se každý den vyrazit na místo, které ještě neznáme nebo, kde jsme dlouho nebyli. Protože jsme vždy vyráželi na celý den, bylo nutné s sebou brát i kočárky, aby si mohli Jari a Hynek dát šlofíka po obědě. A tak jsme si vyzkoušeli přepravu kočárku autobusem, lanovkou a nebo kočárkový sjezd po sjezdovce (to když jsme pospíchali na oběd, protože kluci už byli unavení a po turisticky značené cestě by nám cesta trvala moc dlouho). Protože jsme s sebou měli kromě našich psích holek i Ailee, která je březí, brali jsme psy jen obden na výlet s námi, aby mohli také nerušeně odpočívat.

I takhle se dá jet s kočárem po sjezdovce.

Abychom mohli být celý den venku, museli jsme s sebou samozřejmě nosit spoustu nezbytností pro kluky. Pro našeho jedlíka svačinu, mléko, nějaké hračky, knížky a věci na přebalení (jako vždy plenky, Bepanthen, vlhčené ubrousky) a nějaký krém proti mrazu (u nás jednoznačně fungoval Bepanthen). Pro Hynka mohlo jídla být klidně méně. Důležité ale bylo mléko a nabitý mobil s různými hrami. Jedině tak jsme zvládli obědy v restauracích, kdy kluci relativně tiše seděli u stolu a my za nimi nemuseli běhat po celé restauraci.

Pečlivě jsem si dělala poznámky, kde k nám byli v restauraci milí a kde to s přístupem personálu nebo vybavením restaurace pokulhávalo a kam už se příště s dětmi nevydáme. Hodnocení baby friendly podniků v Peci pod Sněžkou si schovávám pro příští článek.

Počasí nám docela přálo. Pro výlety jsme nepotřebovali slunečné počasí. Hlavně, když nepršelo. A tak jsme si užili krásné výlety do Malé Úpy, lanovkou na Černou horu, kde byla mlha opravdu „hustá tak, že by se dala krájet“, na naše oblíbené Jelení louky a také jsme vyzkoušeli jízdu novou lanovkou na Sněžku (zatím je v provozu první úsek Pec p. Sněžkou – Růžová hora).

Jde se bobovat.

A jak už to při pobytech s našimi libereckými kamarády bývá – nechybělo dobré jídlo (děkuji Madlo) a pití.

Vrátili jsme se odpočatí a plní elánu a tak jsem včera vyrazila s Floríkem (majitelem Ailee) a Járou nakupovat do Hornbachu. Blíží se Aileenčin porod a tak jsme se pustili do stavění porodního boxu. Jari nám celý den vydatně pomáhal - ale nejvíc nám pomohl, když spal.
Na nákupu v Hornbachu.



1 komentář: