čtvrtek 20. listopadu 2014

Cvičení rodičů s dětmi v Sokole

Na cvičení rodičů s dětmi v Sokole nás přivedla Wendy. Jonáš je sokolík už skoro rok a protože mu cvičení prospívá a baví ho, přidali jsme se i my další. 

Cvičení pro nejmenší děti probíhá minimálně jednu hodinu týdně. Na hodině s dítětem (do 3 let) cvičí rodiče, prarodiče nebo starší sourozenci, prostě ten, kdo má zrovna chuť a náladu. Obsahem cvičení jsou převážně pohybové hry, které vedou ke správným základním pohybovým návykům, běhy, skoky, hody, akrobatická cvičení, dovednosti na nářadí a s náčiním, základní rytmická a hudební výchova, pohybové skladby, turistika a pobyt v přírodě přiměřené věku cvičících dětí.

Naše hodiny mají daný řád - po rozcvičce se jdou děti napít a odpočinout si – učí se, že musí občas také samostatně čekat a rodiče mezitím rozestaví cvičební nářadí, které bude na dané hodině potřebné. Pak děti zhruba půl hodiny cvičí na nářadí, prolézají různé opičí dráhy, některé cviky si mohou zacvičit i rodiče.

Po cvičení na nářadí následuje opět pauza na pití a odpočinek a na závěr společná hra – Rybičky, rybáři jedou, Škatulata, hejbejte se apod. Prostě hry, které jsme hráli jako děti i my. I závěrečné společné hry se zúčastní rodiče.

Na hodinu cvičení Rodičů s dětmi si do tašky balím - notýsek na zapsání docházky (ten je pro Járu velmi důležitý  rád pak ukazuje, jaké obrázky už v notýsku má),  tepláky a kecky pro nás oba, lahev s pitím, svačinu, pro jistotu i věci na přebalení (ubrousky a čistou plenku), Bepanthen Plus na odřená kolena a nesmím zapomenout na Járovu deku a dudlík – to jsou dvě věci, které 100% vyžaduje, když je unavený. Což po cvičení opravdu bývá.

Informace o tom, kde nejblíže můžete navštěvovat Cvičení rodičů s dětmi v Sokole, jsou uvedeny na stránkách Sokola.


Sokolík Jari v akci. 

Sokolka Zuzanka v akci. 

Žádné komentáře:

Okomentovat