úterý 30. prosince 2014

Zimní marodění a zimní dovolená

Letošní vánoční čas je u nás ve znamení marodění. Začal Jari už před Štědrým dnem a my dva jsme ho o pár dní později následovali. K rýmě a kašli se mu přidala i zvýšená teplota a vůbec celkové "opotřebení materiálu" - špatně spal a byl pořád z něčeho nešťastný. Vánoční svátky tak strávil na gauči, zabalený v dece při sledování pohádek a prostě jen odpočíval.

Naštěstí nejhorší fáze kašle a teplot odezněla na štědrý večer a my jsme na druhý svátek vánoční mohli vyrazit do Jeseníků na zimní dovolenou. Kromě lyží, sáněk, kočárku a teplého oblečení jsem nám musela přibalit i řádně vybavenou lékárničku (Mucosolvan na vlhký kašel, Nurofen na snížení teploty, Imuno glukan na podporu imunity, Sinecod na suchý kašel a Bepanthen na odřený nos a rty popraskané z mrazu) a bednu s hračkami (teď u nás frčí farma se zvířátky, Duplo, kreslící tabulka a samozřejmě nesmí chybět Méďa Péťa).

Od neděle nám tu sněží a tak je okolní příroda jako z pohádky. Zasněžené kopce a lázeňské kolonády přímo vybízejí k procházce.

Výlet vlakem z Horní Lipové přes Jeseník do Priessnitzových léčebných lázní se obzvláště kvůli cestě vlakem podařil. Kluci byli nadšení.



Z výletu do Karlovy Studánky jsem byla pro změnu nadšená já a Martin s Lubikem. Ti si výlet užili hlavně kvůli zasněženým silnicím, na kterých to místy docela dost klouzlo.



Jari není na zimu a sníh zvyklý a tak se s Méďou Péťou raději schovává v kočárku. Ale pro Hynečka jsou sníh a sáně opravdovou zábavou.



Když se ale najde ta správná zábava, tak ani Járovi sníh a zima nevadí.


Žádné komentáře:

Okomentovat