středa 23. září 2015

Knižní tipy II. - Jak to funguje v přírodě

Ještě chvíli vás budu zásobovat knižními tipy. V září mi totiž domů přišel balíček z eshopu Nakladatelství Svojtka&Co. A už se moc těším, až si je budeme společně pročítat. Nějakou z nich dostane k narozeninám, jiné si schovám na období dlouhých zimních večerů. 


Dnes jsem si pro vás vybrala encyklopedii JAK TO FUNGUJE V PŘÍRODĚ.

Jára se mě poslední dobou často ptá, proč je vedro, když svítí sluníčko, proč prší, odkud se berou mraky nebo vítr. V této encyklopedii najdeme odpovědi na jeho časté otázky. Každá dvojstrana je věnována jednomu tématu (Počasí, Klimatické pásy, Voda a oblaka, Slunce a vzduch, Divoké větry, Nejmrazivější oblasti a Změna klimatu) a pomocí jednoduchých obrázků a základních informací přibližuje dětem, jak to v přírodě funguje.
Spoustu obrázků je možné odklopit a podívat se pod obrázek na doplňující odpověď či obrázek.

Encyklopedie je tištěna na "tvrdém" papíře, takže je jak dělaná pro malé, všetečné ručičky (což v případě Járy opravdu oceňuji) a určitě vydrží i ne přiliš šetrné zacházení malých dětí. Formát knihy je menší A4 a tak se perfektně vejde nejen do mého, ale i do Járova batůžku a můžeme si jí s sebou brát na výlety.

Podívejme se nyní dovnitř a pod některá okénka (otevřela jsem jen 2, ta další nechávám pro Járu).























Žádné komentáře:

Okomentovat